Winkeliersvereniging Diamantplein

Welkom op de site van de winkeliersvereniging Diamantplein.

Het winkelcentrum Diamantplein is gelegen in het Morschkwartier te midden van 4000 woningen en kenmerkt zich door overwegend zelfstandige winkeliers. Met twee grote supermarkten , diverse speciaalzaken en ambulante handel voorziet.
Het Diamantplein haar klanten van hun producten.
Daar het Diamantplein gelegen is nabij het Bio-Science Park, De Universiteit, het L.U.M.C., IJsbaan, 3 Oktoberhallen en Holiday-inn heeft het veel meer dan een 'buurtfunctie.' Ook de omliggende sportclubs v.v. Leiden, FC. Rijnland, DoCos en D.I.O.K. bezorgen het Diamantplein een voorname klandizie uit verschillende windstreken.
Daarnaast kenmerkt het Diamantplein zich door de aanwezigheid van Apotheek, diverse therapeuten, huisartsen en het Denksport Centrum. Er heerst een hoog ons kent ons gehalte waarbij diverse instellingen zoals o.a. Buurthuis Morschwijk en Speeltuin Het Morskwartier met het Diamantplein een samenwerkingsverband hebben.

Momenteel zit het Diamantplein in een herstructurering die in diverse fases opgeleverd gaat worden. Het lopende project gelegen aan de Diamantlaan betreft de bouw en oplevering (2012) van 312 woningen welke aansluiting vind met zorgcentrum De Robijn. De volgende fase is het moderniseren en uitbreiden van het Diamantplein zelf. Dit in samenwerking met Portaal, de Gemeente Leiden, Grasgroep Vastgoed Beheer en het bestuur van het Diamantplein. Tevens zijn er plannen om nabij het Diamantplein een waar sportcomplex te bouwen met als paradepaardje een IJsbaan waar internationale wedstrijden gehouden kunnen worden. Al met al is het Diamantplein zich dus aan het klaarstomen voor de toekomst en maakt het zijn naam dubbel en dwars waar: “Winkelcentrum Diamantplein. Winkelplezier in al zijn facetten.”

 

Agenda
Vorige Maand Volgende Maand
Oktober 19
Ma Di Wo Do Vrij Za Zon
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Laatste nieuws

Er zijn momenteel geen nieuwsberichten beschikbaar.